Hoe genereren wij extra inkomsten

Een deel van ons plan om onze lasten te verlagen, is om alles wat we overhouden af te lossen op de hypotheek. Om op die manier op de korte termijn onze vaste lasten te laten dalen. Dus toen kwam de vraag: 'hoe zorgen we dat we meer overhouden?'. Dat ging bij ons in 2 stappen: besparen en wat extra inkomen. Het bespaardeel is hier op de blog al deels aan bod gekomen, maar het genereren van extra inkomen heb ik nog niet behandeld. Daarom vertel ik in deze blog kort over de manieren die wij gebruiken om wat extra inkomen te genereren. Elke methode ga ik de komende tijd uitgebreid uitlichten in aparte blogs, maar ik wilde jullie eerst een overzicht geven van wat we doen.Verkoop van spullen

Toen wij aan dit avontuur begonnen, hadden wij best veel spullen. En met veel bedoel ik vooral overbodig veel. Dus onze eerste stap was kijken wat er verkocht kon worden. Dat was een hele fijne eerste stap, want dat leverde flink wat geld op. Helaas heb ik toen nog niet bijgehouden hoeveel, maar het zijn echt wel duizenden euro's geweest. Inmiddels zijn onze spullen wat geminimaliseerd, dus het gaat niet meer zo hard. Maar nog steeds verkoop ik regelmatig wat. Oude kleding van de kinderen, speelgoed, overbodige meubels. Een hele fijne manier om mijn inkomen aan te vullen.


Panels

Ik ben altijd al gek geweest op enquêtes, vragenlijsten en reviews maken. Dus toen ik jaren geleden las dat je daar ook daadwerkelijk geld mee kon verdienen, was ik om. Het begon niet heel erg fanatiek, maar inmiddels vul ik dagelijks enquêtes in. Gewoon even snel, tussendoor. Veel platformen keren uit in cadeaubonnen, en meestal kies ik de bol.com bonnen. Zo spaar ik bijvoorbeeld de Sinterklaas-cadeaus voor de kinderen bij elkaar. Dat scheelt toch weer! Inmiddels heb ik ook alweer voor €90,- aan cadeaubonnen klaarstaan, die ik het afgelopen half jaar bij elkaar heb gespaard, wachtend op de verlanglijstjes.


Neevo

Neevo is een platform waar je helpt Artificial Intelligence te ontwikkelen, door het inspreken, controleren en verbeteren van gesproken/geschreven tekst. Het gaat per project en je krijgt een bijdrage per zin waar je aan werkt. Je krijgt betaald via PayPal, in dollars. Je kan zelf kiezen wanneer je werkt, hoelang en hoeveel, dus je kan ook zelf bepalen hoeveel je verdiend. Bij het laatste project heb ik in totaal zo'n $450,- verdiend. Er zijn helaas niet altijd projecten beschikbaar, maar als er weer een nieuwe komt, doe ik zeker mee!


Koopzegels

Koopzegels zijn eigenlijk niet zozeer een extra inkomstenbron (hoewel het wel wat extra oplevert), als wel een extra spaarpotje waar je ongemerkt in spaart. Ik spaar koopzegels bij de Jumbo en gebruik dit geld eigenlijk meestal voor op vakantie. Het is gewoon een extra potje, waar we op sparen zonder dat het moeite kost. En het voelt als extra inkomsten, omdat ik alles opspaar, totdat het uitbetaald. 


Work in progress

Er zijn ook nog een aantal projectjes waar ik graag mee zou willen beginnen, maar die nog niet helemaal van de grond zijn gekomen. Zo zou ik graag dingen willen gaan verhuren. Gereedschap, een dakkoffer, statafels, de auto, dat soort dingen. Maar dat is hier in huis nog een discussiepunt, dus dat is voor de komende tijd nog even toekomstmuziek. Ook zou ik graag online vertaalwerk willen oppakken, maar daar moet ik me nog even in gaan verdiepen. En als laatste is het onze droom om op den duur een (vakantie)huis te hebben, voor de verhuur. Een extra huis, bij voorkeur zonder dat daar een dure hypotheek op hoeft, waarbij we de huur-inkomsten kunnen gebruiken als een aanvulling op ons inkomen.

Dit zijn alleen de dingen die op korte termijn extra geld opleveren. Dus echt een aanvulling op ons huidige inkomen. Voor op de langere termijn beleggen we ook, en dat zal (hopelijk) in de verre toekomst veel extra geld opleveren, maar voor nu kijken we daar nog even niet naar.

En hoe zit het met jou? Heb jij ook een manier om wat extra inkomen te genereren?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo regelen wij de financiën

Stap 6: Besparen op verzekeringen

Zo hoog is onze hypotheek momenteel