Ons toekomstbeeld: hoe zouden we willen leven

 

Veel mensen die horen over onze financiële reis, vragen ons waarom we dit doen. Op de korte termijn is dat antwoord heel makkelijk, namelijk omdat we onze vaste lasten willen verlagen. Maar op de lange termijn, is dit antwoord wat uitgebreider. Want we lossen natuurlijk niet af, gewoon omdat we zo houden van aflossen. Het heeft een doel. In deze blog neem ik je mee in het toekomstbeeld dat wij voor ogen hebben. Onze stip op de horizon, die ervoor zorgt dat we deze manier van leven makkelijk volhouden.Roadtrip door Italië

Als je mij en mijn man vraagt, hoe we graag willen leven als de kinderen straks het huis uit zijn, is het woord dat je het meest zult horen ‘vrijheid’. Wij willen genieten van het leven, op de manier die wij willen. We willen vrij zijn om ons leven in te delen, zoals wij dat willen. Wat dus ook betekent, dat we niet per se vast willen zitten aan een baan die ons dwingt in een bepaald ritme. Ons ideaalbeeld is om lekker buiten de vakanties om een roadtrip te maken door Italië. In een cabrio, dat is wel belangrijk om erbij te noemen. Dat we 4 weken naar Amerika kunnen of naar Australië kunnen vliegen, zonder dat we daarbij vastzitten aan bepaalde periodes of na een bepaald aantal weken weer terug moeten zijn.

 

Waarom nu?

Omdat we nu toch nog vastzitten aan een schoolritme, sporten van de kinderen en speelafspraken (wat we overigens heerlijk vinden hoor, ons leven nu is echt geen opgave!), leek dit ons het meest ideale moment om te beginnen. We wonen in het huis waar we een hele tijd willen blijven, we hebben geen dure verbouwingen meer op stapel staan, we kunnen toch nog geen roadtrip door Amerika maken (want jonge kinderen doe je echt geen plezier met zolang alleen maar in een auto zitten) en we hebben nu toch nog een week/weekend-ritme omdat de kinderen naar school gaan. Nu hoor ik iedereen denken ‘ja, maar die fase met kinderen is toch ontzettend duur?’. Persoonlijk vind ik dat heel erg meevallen. Wij kopen weinig dure dingen. De kleding is tweedehands, fietsen ook. Alleen de zwemlessen waren duur, maar daarvoor hadden we gelukkig al gespaard sinds ze 1,5 jaar oud waren. Dus ik vind deze tijd in ons leven helemaal niet zo duur. Ik vind dit juist de meest geschikte tijd om iets op te bouwen.

 

Leuke dingen

Dat betekent overigens absoluut niet dat we nu niet van het leven genieten. We gaan regelmatig als gezin op vakantie of weekendjes weg (toen dat nog kon, je weet wel, pre-corona). We doen vaak leuke dingen met de kinderen en ze komen absoluut niks tekort. Maar let’s face it: een week naar een pretpark in de vakantie of 2 weken Oostenrijk is nou eenmaal een stuk goedkoper dan een roadtrip door Amerika. Er blijft dus nog voldoende geld over om af te lossen, te sparen of te beleggen. Eigenlijk werken we dus nu toe naar die periode waarin we echt alles zelf kunnen bepalen, en waarin we dan ook het geld hebben om het in te vullen zoals wij het willen.

 

Blijven werken

Dat betekent voor ons niet, dat we willen stoppen met werken. Dat is wat veel mensen denken, als we over ons plan vertellen. Maar dat is absoluut niet het geval. Zowel ik als mijn man vinden ons werk ontzettend leuk. Ik werk al als zelfstandige en mijn man zou dat op termijn ook wel willen. Op die manier, kunnen we werken wanneer we willen, maar kunnen we ook vrij nemen als ons dat uitkomt. We willen alleen toe naar een toekomst, waarin we werken, omdat we dat leuk vinden. Niet meer omdat het per se moet. Dat is de ultieme vrijheid, die wij voor ons zien. Voor we zover zijn, moet er echt nog flink wat gebeuren, maar we hebben er alle vertrouwen in, dat het ons gaat lukken!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo regelen wij de financiën

Update: Het roer om!

Zo hoog is onze hypotheek momenteel