Update: Het roer om!

Welkom terug, wil ik bijna tegen mezelf zeggen! Het is echt een flinke tijd geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Er is namelijk best wat gebeurd de afgelopen 2,5 jaar. Door de corona-crisis en vooral door hoe lang deze duurde, zijn de prioriteiten bij ons in huis een beetje verschoven. Zoals veel mensen heb ik last gehad van teveel stress tijdens de hele thuisschool/thuiswerk periode. Mijn energie was weg en ik voelde ineens gekke dingen aan mezelf: dat ik bang was voor dingen die anders nooit relevant waren, of dat ik ineens moest huilen als er iets niet in één keer goed ging. Dat was voor mij een teken om even een pas op de plaats te maken. En vooral om even te gaan kijken naar mijn leven en vooral de eisen die ik aan mezelf stelde. Ik kwam erachter dat ik al jaren het gevoel had dat ik alles moest. Waardoor dingen gewoon een stuk minder leuk waren om te doen. In mijn hoofd was ik altijd bezig met de volgende stap, waardoor ik nooit genoot van het moment. Dat was me voor die tijd nooit zo opgevallen, maar nu ik dit door had, voelde ik heel sterk dat ik dat niet wilde. Ik wilde lekker genieten van het leven en niet alleen maar doordenderen. Helemaal omdat het niet nodig was. 

Financieel gezien hebben we geen enkele reden om ons drie slagen in de rondte te werken, want onze vaste lasten zijn laag. Ook de kinderen werden er echt niet minder van als ze een keertje niet een kwartier te vroeg op school waren, of een half uurtje later op bed lagen. Kortom: het was tijd om het roer om te gooien! En dat was best moeilijk, want iets wat je jarenlang hebt gedaan veranderen, kost tijd. Tijd en moeite. Maar inmiddels is het twee jaar geleden dat ik zag dat er iets moest veranderen en ik kan eerlijk zeggen dat ik dit véél eerder had moeten doen! De lat gewoon even wat lager, wat meer aan mezelf denken, me-time nemen zonder me schuldig te voelen. Allemaal kleine dingen, die een gigantisch verschil maken. 


Prioriteiten
Doordat de prioriteiten erg zijn verschoven, is ook ons leven anders ingedeeld. Mijn werk heb ik terug geschaald naar 2,5 à 3 dagen in de week. Dat is meer dan voldoende om mijn bedrijf draaiende te houden en daardoor heb ik tijd voor andere belangrijke dingen in het leven. Afspreken met vriendinnen, koffie drinken met de buurvrouw, vrijwilligerswerk op school en in de buurt doen. 

De focus op de financiën blijft natuurlijk wel gewoon, want dat zit een beetje in mijn DNA. De afgelopen jaren zijn er wel een aantal grote uitgaven geweest, voornamelijk aan een nieuwe auto en vakanties. Maar verder ben ik nog erg goed in de hand op de knip houden. 

Blij
Juist omdat ik nu meer tijd voor mezelf heb gecreëerd, ben ik veel blijer met kleine dingen. Een dagje picknicken in het bos vind ik net zo leuk als een dagje Efteling. En na een dagje bos heb je toch iets meer geld over in je portemonnee en iets meer energie over in je lichaam, dan na een dagje Efteling. Dus we kiezen bewust voor dit soort manieren van ontspannen.Het hele gezin in veel meer ontspannen. Er moet veel minder dan eerst, de lat ligt een heel stuk lager en ineens is daardoor het leven een heel stuk leuker. En news-flash: alles gaat nog steeds goed in ons gezin, ook al zit ik niet meer overal controlerend bovenop. 

Ik ben er dus weer, zelfs een heel stuk beter dan dat ik een paar jaar geleden was. Ik ga proberen om hier weer regelmatig dingen te posten en heel veel inspirerende verhalen te schrijven over geld en alles wat er mee te maken heeft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stap 6: Besparen op verzekeringen

Zo regelen wij de financiën

Zo hoog is onze hypotheek momenteel